Een avond en een middag vol inspiratie

Vanavond is het feest. Dan zal in Assen Jan Specken worden opgenomen in de OFS. Als geprofest lid van de groep in Assen, Perfetta Letitia, verheug ik mij hier enorm op. Een nieuw familielid erbij! Feest in de kerk in Assen, feest ook in de gehele Franciscaanse familie. De opname begint om 19:00 uur. Aangezien Jan zich de afgelopen tijd als inspirerend gezelschap heeft opgesteld, beloofd het een inspirerende avond te worden.

Wat ook inspirerend beloofd te worden, is de “vrede en alle goeds” inspiratiemiddag  van de Franciscaanse Beweging. Je moet je voorstellen: rondom Franciscus heb je diverse kringen mensen die door hem geïnspireerd Christus proberen na te volgen. Naast de minderbroeders, de clarissen en de Franciscaanse seculieren heb je een hele grote kring die zich niet via een orde aan hem verbonden heeft, maar zich wel door hem laten inspireren. Een brede kring van jong en oud, geprofest en leek, katholiek, protestant of anders gelovig. Een kring zo breed dus als de mantel van Maria!

En die brede kring mensen komt een aantal keren per jaar samen om zich te laven aan het erfgoed van Franciscus. En zaterdagmiddag, na het kapittel is het weer zover. Om 13:00 uur worden belangstellenden verwacht in het Hervion college in Den Bosch. Na elkaar begroet te hebben is het tijd voor een plenaire inleiding. En daarna komt het interessante deel: via diverse workshops kun je in een kleiner groepje één aspect uitdiepen.

Dit jaar zijn er o.a. workshops over geloven in het geloof van de ‘ongelovige’, Franciscaans leidinggeven, het onderweg zijn als pelgrim, het uitdragen van de Franciscaanse waarden via internet, een mozaïekgesprek en nog veel meer. Ook kun je er voor kiezen om zingend, mediterend of verhalen vertellend met Franciscus bezig te zijn. Er zijn twee rondes en na afloop is er een uitwisseling, gevolgd door een hapje en een drankje. De eindtijd is zo rond 17:00 uur gepland.   En voor wie die inspiratie mee naar huis wil nemen, zijn er diverse boeken te koop.

Ik ga uiteraard wel naar de opname van Jan, maar weet nog niet of ik wel naar die inspiratiemiddag ga, daar ik nog steeds erg verkouden ben. Ik heb me in principe wel opgegeven, maar het hangt er vanaf hoe erg ik er vrijdag aan toe ben. Maar wie heen wil kan zich aanmelden bij de FB, voor de link: zie het menu in de zijbalk.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s