Al wakker?

Het is zondagmorgen, 10:10 op 1 januari 2012. Na een lange laatste nacht zijn we in een nieuw jaar beland. En zijn we al wakker?

Zijn we al wakker om het wonder van een nieuw jaar, een nieuwe maand, een nieuwe dag, een nieuw uur, een nieuwe start, een nieuwe kans waar te nemen?

Zijn we al wakker om te beseffen dat we ieder moment opnieuw kunnen beginnen? Dat we ALTIJd à la minute ons duistere verleden achter ons kunnen laten om opnieuw met God in het Licht te wandelen?

Iedere ademteug die we nemen, is een nieuw begin. Niet alleen met oud en nieuw. Of na een oprechte biecht. Nee, ieder moment kunnen we ervoor kiezen om iets goeds te doen. Ieder moment.

2011 Was een jaar vol ellende. Wij hebben dat niet gezocht of bedacht. Maar we hebben er WEL voor gekozen om ons MEER door het negatieve te laten beïnvloeden dan door het positieve.

2012 Kunnen we kiezen voor het Licht. Voor het positieve. Het goede. Niet door het duister te negeren, maar door ons eigen licht te laten schijnen, hoe klein ons lichtje ook moge zijn. Want als we met z’n allen onze kleine lichtjes samenvoegen, wordt het, net als veel huizen rond kerst, één grote zee van licht waarin voor het duister geen plaats meer is.

Maar om dat te kunnen doen, moeten we wakker worden en onze ogen openen voor het Mooie, het Schone en het Goede.

Of, zoals iemand aan de voet van de Sint Pieter ooit zei: “stop met je leven te verdoen met dromen, maar begin met het léven van je droom!”

Advertenties

3 gedachtes over “Al wakker?

  1. Mijn droom is om vanaf mijn verjaardag een week in een (liefst Franciscaans) klooster door te brengen waar men de H. Mis en/of de getijden in het Latijn viert. Maakt niet uit waar, als ik er maar met openbaar vervoer (bus, tram, trein. boot, vliegtuig of een combinatie hiervan) kan komen. Dus als iemand nog een adresje weet…..

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s