Je Vous adore, mon Seigneur et mon Dieu!

Franciscaans, Traditioneel, Katholiek

Barmhartigheid

op 12 april 2012

We hebben net Pasen gevierd: het Grote Feest van Jezus’ overwinning uit de dood. Komende zondag is, naast beloken Pasen, ook de zondag van de Goddelijke Barmhartigheid.
Immers: het is uit barmhartigheid jegens ons, voor vergeving van ONZE zonden, dat Christus’ aan het kruis genageld is. En het is dankzij Gods barmhartigheid dat Hij is opgewekt uit de dood, opdat ook wij, als wij ons tot God keren, de dood niet zullen smaken.

Het feest is gebaseerd op de Goddelijke ingevingen van Zr. Faustina. Zij kreeg te horen dat zij de hele wereld over Gods barmhartigheid moest vertellen. En een speciale rozenkrans moest bidden. Ook moest zij een beeltenis van Jezus maken:

Ik wil dit graag met jullie delen. Gods barmhartigheid is, samen met Christus’ verrijzenis, immers de reden voor ons geloof, onze hoop en onze liefde!

Hieronder staan dan ook twee video’s in Engels, met aantekeningen uit Zr. Faustina’s dagboek en de Rozenkrans van Barmhartigheid. Opdat dit feest bij meer en meer mensen bekend moge worden en navolging vind. Tot lof en eer van Christus. AMEN!

Tot slot nog een gezongen versie:

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: