Je Vous adore, mon Seigneur et mon Dieu!

Franciscaans, Traditioneel, Katholiek

Teksten toewijding aan Maria: brief van de aalmoezenier(vertaald uit het Frans)

op 23 april 2012

Maandag, 23 April 2012.

Beste vrienden, gezegend bent u voor uw besluit – zeker onder de inspiratie van de Heilige Geest – u toe te wijden aan Onze-Lieve-Vrouw!Nu, is de tijd gekomen.
Vandaag, zullen we lanceren in deze prachtige voorbereiding aanbevolen door St. Louis-Marie Grignion de Montfort. Als een Vastentijd (40 dagen) of een Pinksteren (50 dagen), zal deze periode van 33 dagen ons in de grote daad van het geschenk van ons aan Jezus door Maria helpen.

“Heb geen angst!”, de Heilige Geest, Die wij elke dag aanroepen, zal ons begeleiden ons en ons versterken. Maria is, als onze tedere moeder, blij om te zien dat haar kinderen naar haar toekomen. Deze weg van voorbereiding helpt ons, zodat we ons met volledige kennis van zaken kunnen geven aan de Heer en met een zo vurig mogelijke liefde.

Deze voorbereiding is als een noviciaat vooraf gaat aan een roeping, of als een verloving voorafgaand aan het huwelijk. Van deze voorbereiding zal de kwaliteit van ons toekomstige Mariale leven afhangen. Onze staat als toegewijde aan Maria (die hiermee begint of een nieuwe impuls krijgt) moet dagelijks worden gehandhaafd en door onze inspanningen, ons gebed, en onze groeiende verbondenheid met Maria. Maar de voorbereiding zal ons lanceren, als een pijl zullen we op ons doel afvliegen.

We moeten besef van prioriteit hebben! Als we een goede voorbereiding willen en dat onze toewijding ons hele leven duurt, is het noodzakelijk dat we elke dag een beetje van onze kostbare tijd (ten minste een stijf kwartier, beter nog ten minste een half uur of heel uur) om te bidden en om de voorgestelde teksten aandachtig te lezen en op hen te mediteren.

En om dit te doen, laten wij het vaste voornemen hebben ons terug te trekken in de stilte van onze kamer (of in een kerk). Om voorzorgsmaatregel nemen door ons te onthouden van alle “tijdrovende” media-apparaten (zoals TV, radio, internet, mobiele telefoons, enz.) die ons verhinderen om alleen met God tijd door te brengen(We doen veel meer dan goed aan de maatschappij door ons gedurende een uur serieus voor te bereiden op onze toewijding passerende dan door ons informeren van nieuws of zelfs om te bespreken met onze vrienden!).

Saint Louis-Marie verklaart heel duidelijk in zijn “Verhandeling van ware devotie” (nr. 227-232) wat de voorbereiding van 33 dagen zal worden. Deze heeft 2 belangrijke onderdelen:

Het 1e deel, die 12 dagen duurt, wordt gebruikt “voor het leegmaken van de geest van de wereld in tegenstelling tot die van Jezus Christus.”

Het tweede deel, dat 21 dagen omvat, is gewijd “op opvulling met Jezus Christus door de zeer Heilige Maagd”; Het is verdeeld in drie weken:

Daarom verzoeken wij in het eerste deel, dat vandaag begint, de Heilige Geest om ons beter te leren begrijpen hoe de geest van de wereld tegengesteld is aan de Heilige Geest. Onze Heer heeft ons gegeven de nieuwe wetgeving op de berg. Dit zijn de zaligsprekingen: liefdadigheid, vergeving, liefde voor onze vijanden, nederigheid, armoede, zuiverheid, versterving en barmhartigheid.

De wereld verheft, in tegenstelling tot de Heilige geest van de Bergrede, trots, ambitie, sensualiteit, lust, macht, rijkdom, de leugen, de efficiëntie tot elke prijs… “De hele wereld ligt in de kracht van slechte” zei St. Jan (1 Johannes 5: 19).

Gewond door de gevolgen van de erfzonde en onze eigen zonden, hebben we grote moeite ons te onthechten van deze corrupte wereld en haar valse wijsheid, die een “verschrikkelijke,dierlijke en kwade wijsheid” is (Johannes 3, 15), om onste corrigeren om onze vicieuze gewoonten te doorbreken en om de echte, geestelijke, rijkdom te smaken. “Wat baat het een mens het universum te winnen, maar zijn ziel te verliezen.”

Laten we met al onze ziel mediteren overdeze essentiële waarheden waarvan onze eeuwige zaligheid afhangt van toepassing ervan. We smaken aldus de diepe vreugde van de navolging van Christus. Goede voorbereiding!

Een aalmoezenier van de bedevaart Parijs-Chartres.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: