Je Vous adore, mon Seigneur et mon Dieu!

Franciscaans, Traditioneel, Katholiek

Maria aufgenommen ist, halleluja!

op 16 augustus 2014

Gisteren vierde de Kerk het Hoogfeest van Maria ten Hemelopneming. Ik heb dit groots gevierd, samen met 3 bussen vol parochianen uit Zuid-Oost Drenthe, in Kevelaer.

Het was een bijzondere dag. Ten eerste omdat het volgens de weersvoorspellingen de hele dag zou regenen. Op een klein buitje na hebben we het de hele dag droog gehouden! Ten tweede omdat we het vierden in de Mariën-basiliek, die dit jaar 150 jaar geleden ingewijd werd EN die voluit de naam Maria Himmelfahrt kreeg. Alles was dus mooi versierd!

Last but not least was het een bijzondere dag omdat er een aantal onverwachtse dingen ons toe-vielen. Niet gepland, maar alsof de H. Moeder zelf het zo had beschikt….

We vertrokken al om 7:30 uur uit Klazienaveen, maar omdat de plaspauze in het AC restaurant nabij Apeldoorn wat uitliep (het merendeel van de pelgrims was vrouw), kwamen we net wat later dan gepland in Kevelaer aan. Toen iedereen met uit de bus was, omgekleed en met geleegde blaas zich eindelijk in processie naar Maria bewoog, was er ondertussen nog een andere groep bezig. We ontmoeten elkaar bij de Genadekapel en daar werd ‘uit de losse pols’ een ontmoetingsgebed en begroeting geschud. Niet gepland, maar wel heel mooi! Mensen komen bij Maria bij elkaar. Grenzen vallen weg. Allen bijeen onder Haar mantel en bescherming.

Zo waren en nog meer van dit soort toevallige ontmoetingen. In plaats van de Kruisweg (had ik 14 dagen geleden al gehad), ben ik naar het Maria-lof gegaan. Daar waren meerdere pelgrimsgroepen uit onder andere diverse Duitse steden, Nederland en Ierland. Het ‘Weest gegroet’ werd er dan ook in diverse talen door elkaar gebeden! Even vervaagden weer de grenzen. Allen één, verenigd met Maria tot Christus!

Tot mijn grote vreugde kreeg ik zo twee schitterende Maria-liederen mee, die wij in Nederland niet eens kennen en die ik anders nooit zou gehoord hebben.

Terug in de bus zagen we de meest wondermooie wolkenluchten: donkere wolken waar de zon net onderdoor piept. Wolken, die net als de dag, een gouden randje bevatten. En als klap op de vuurpijl waren er, ongeveer 2 meter in het blikveld van elkaar, twee regenbogen tegelijk te zien!

Als kers op de taart hadden we een vesper-viering in het Benediktushof te Maria-Veen (bij Reken, Dld, ter hoogte van Winterswijk). Dat is een tehuis voor mensen met een meervoudige handicap: zowel verstandelijk als lichamelijk. Pastoors Tjepkema en De Zwart hadden dit adres ergens opgeduikelt en het was daar zeer goed toeven. Het huis is gewijd aan Benediktus en ik was dan ook zeer verrast dat er in de kapel een raam met Elisabeth von Thüringen te vinden was tussen de Benediktijner heiligen!

Na de vesprers was het nog een uurtje terug naar Klazienaveen. Daar kwam het afscheid van een lange, maar mooie indrukwekkende dag met een gouden randje.

Maria aufgenommen ist, halleluja!

1.Maria aufgenommen ist – Halleluja –
zu ihrem Sohne Jesus Christ – Halleluja.

2. Ihr Sohn, der Tod und Grab besiegt, – Halleluja –
er läßt im Tod die Mutter nicht. – Halleluja.

3. Im Himmel ist sie Königin – Halleluja .
und aller Welt ein Trösterin. – Halleluja.

4. O Zeichen groß: ihr Kleid die Sonn, – Halleluja –
ihr Schuh der Mond, zwölf Stern ihr Kron. – Halleluja.

5. O große Freud, o Seligkeit! – Halleluja –
Stimm ein, o ganze Christenheit! – Halleluja.

6. Gelobt sei die Dreifaltigkeit, – Halleluja –
der eine Gott in Ewigkeit. – Halleluja.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: