Over vrijheid van meningsuiting, persvrijheid en vrijheid van politici…..

Er was eens een jongen die graag de politiek in wou. Die jongen komt uit een beroemde familie. Op een dag ontdekt hij dat hij niet op vrouwen valt….

Hij ontmoet een leuke theaterproducent die tevens een showrubriek bij een bekende omroep presenteert…..

Ik ga het inderdaad hebben over Onno Hoes.

Die, in mijn ogen, het slachtoffer is van het beroep van zijn ex-man Albert Verlinde.

Al jaren heeft die succes waar velen hetzelfde tervergeefs proberen.

Al jaren laat Albert de laatste showbiss roddels zien, maar wel op journalistiek hoogstaande wijze: mensen worden vóór uitzending benadert, er wordt hoor- en wederhoor toegepast en wie iets NIET uitgezonden hebben, kan bezwaar aantekenen.

Ik ben van mening dat persvrijheid een groot goed is, mits het gericht is op het aankaarten van misstanden en NIET, zoals hier is gebeurt, op het kapotmaken van mensen.

Natuurlijk moet een burgermeester er rekening mee houden dat alles wat hij/zij doet onder een vergrootglas ligt. MAAR MAG ER AUB OOK NOG WAT PRIVÉ BLIJVEN? Ik wil niet weten wat mijn burgermeester in bed met zijn vrouw doet, hoevaak hij de rosse buurt bezoekt en al helemaal niet waar H. Huisman op kikt……

Wat heer Hoes doet is bedenkelijk. Maar hij is niet de enige politucus die een scheve schaats rijdt., Is dat nu echt zoveel ophef waard? Veel dingen komen niet in de krant, maar wat Onno Hoes doet is wereldnieuws. Ik durf te beweren: als hij hetero was geweest EN niet getrouwd met Albert Verlinde, had geen haan ernaar gekraaid of was het hooguit een drie-regelig bericht in de lokale krant geworden.

Maar hij WAS getrouwd met Albert Verlinde en ZIJN succes wordt hem niet gegund. De publieke omroepen weren al jaren zijn musicals (tenzij het echt niet anders kan) en al eerder heeft men gepoogd Albert kapot te maken.

En dan betichten ze HEM van riooljournalistiek…..

Dit alles is, samen met de zwartepietendiscussie, het bewijs dat we in Nederland sinds de ‘goede oude VOC-tijd’ maar bitter weinig vooruit zijn gegaan qua beschaving en gelijkheid voor iedereen…..Zeker wat betreft homuseksuelen, lesbiënnes, transgenders en alles wat niet in ons superieure blanke Calvinistische straatje past.

Wat mij betreft had Onno niet hoeven vertrekken. Maar hij heeft helaas wel gelijk: dit drukt te veel op het imago van Maastricht. Hij heeft daarom zijn functie neergelegd.

En zo heeft de riooljouranlist gewonnen…..En een gevaarlijk precedent voor de toekomst gezet…..

Als je één politicus weg kunt pesten door hem in een penibele situatie te lokken……dan lukt het met anderen misschien ook….

Wat wordt het volgende POWNED item? Minister Hennis die met een korporaal in een tank zoent? En alvast wat uittrekt?

Minister Opstelten die een brood uit een winkel lijkt te stelen?

Door deze journalist zijn allepolitici  en publieke figuren vogelvrij geworden. Nee, we gaan wat mij betreft niet de goede kant op….Zo krijgen de voorstanders van een Zwarte zwarte Piet meer en meer gelijk: we leven zolangzamerhand in het Wilde Westen van Amerika!

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s