2015: Een goed begin…..

Het is al weer 3 januari…..De champagne is op, de oliebollen ook en het vuurwerk al weer gedoofd. We staan aan het begin van een nieuw jaar. Het jaar van het Godgewijde leven. Helaas zijn we al weer opgeschrikt door de uitspraken en gedragingen van enkele figuren in onze Kerk.

Wat moet je daar mee? Franciscus geeft het antwoord: Bidden.

We moeten bidden voor onze priesters, bisschoppen, kardinalen en de paus. Of we het nu eens zijn met hun uitspraken (of juist niet): het valt anno 2015 niet mee, voor geen enkele Christen, om in ons drukke bestaan de stem van Gods Geest te onderscheiden. Om uit de vele borden die er in de wereld staan de juiste Weg te vinden. Om de balans in het leven te vinden dan wel te herstellen. Dit geldt evenzo voor de mensen die door God geroepen zijn om ons naar Zijn Waarheid te leiden.

De vraag is steeds: Wat is wijsheid? Hoe kun je de Leer van de Kerk op een barmhartige wijze laten zien? Hoever moet je hiervoor gaan? Wat kan wel en wat kan niet?

Alleen God weet wat echte wijsheid is. Het is daarom noodzakelijk dat wi minstens dagelijks voor inzicht en Zijn wijsheid bidden. Voor onzelf, maar zeker ook voor alle priesters, bisschoppen, kardinalen, religieuzen en de paus.

In een wereld die echter steeds sneller en sneller gaat met steeds meer en meer indrukken en dingen die om aandacht schreeuwen, is het lastig hiervoor tijd te maken. Daarom is het zo belangrijk dat er religieuzen zijn, wier levenswerk het is te bidden voor degenen die zelf niet (meer) bidden kunnen.

Heer Paus heeft het Kerkelijk jaar 2014-2016 uitgeroepen tot jaar van het Godgewijde leven. Laten we dit jaar goed beginnen door ons bij de biddende en weldoende congregaties aan te sluiten. Laten we elk dit jaar één in ons gedachten nemen samen met een priester of bisschop of kardinaal (of heer paus) en speciaal daarvoor bidden.

Ik zal hier speciaal Pater Benny (van Facebook) aanhalen die een initiatief begonnen is waarop ik hier eigenlijk een beetje voortbrei: op Facebook roept hij op tot gebed specifiek voor bisschop Bonny en zelf zal hij voor hem iedere vrijdag de H. Mis opdragen en de Mgr. opdragen aan het H. Hart van Jezus.

Laten wij hetzlefde doen. Voor de congregatie die wij dit jaar van het Godgewijde leven ‘adopteren’ en voor een specifieke herder in onze Kerk. Ik zal voor de zusters Clarissen van “De Bron” bidden, voor Mgr. Bonny en voor mijn eigen Kardinaal Eijk.

En als we bidden, laten we dan ook niet vergeten God te loven voor al het goede dat Hij ons stuurt op ons pad.

Zalig nieuwjaar en moge de Heer u vrede geven en vreugde en alle goeds!

Advertenties

2 gedachtes over “2015: Een goed begin…..

  1. Dank je Alina voor je gebed. Wij kunnen dat als Zusters Clarissen van De Bron goed gebruiken.
    In dit Jaar van het Godgewijde Leven is er iedere week een kloostergemeenschap die dit jaar in gebed bijzonder meedraagt. De week van 1-7 februari doen wij dit – speciaal verbonden deze dagen met het gebed van jou en velen!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s