Nu is het uur…..

Nu is het uur….

De afgelopen dagen hebi k in Stad en Ommeland oftewel Groningen en het omliggende platteland door gebracht. En in de afgelopen dagen  klinkt als een refrein het woord ‘uur’ overal in door…

Het begon met de trein, die op een bepaald uur liep en me naar Nieuweschans zou brengen. Na al eerder de afgelopen week me geestelijk gewassen te hebben in het Sacrament van de Biecht, was het donderdag tijd voor een lichamelijk bad. In het kuuroord Fontana.

In Fontana (en ook al op hun webstek) wordt je er telkens op gewezen dat het water heilzaam, weldadig en warm is, maar dat er overal een tijd en uur voor is. Te veel en lang baden achter elkaar schijnt een tegengesteld effect te hebben. Er wordt aangeraden het baden af te wisselen met een rusttijd om zowel lichaam als geest bij te laten komen en de mineralen optimaal hun werking te laten doen.

Dat logisch en bekend: ook in ons liturgisch jaar zitten tussen de baden van weldadigheid van de Grote Feesten rustige periodes om ons voor te bereiden op het volgende…..

Nadat ook mijn lichaam gereinigd was en tot rust gekomen ging het terug naar Groningen voor de eerste van de bezinningsmomenten die er dit jaar voor het eerst in de kathedraal georganiseerd werden.

Het totale programma staat hier.

De pastores ontvingen onze kleine groep hartelijk. We kregen alvast een inkijkje in de viering en diverse teksten werden gedurende dagen nader toegelicht, waaronder veel (Latijnse) gezangen.

Zowel tijdens de bezinningsmomenten als de vieringen werd gewezen op het door Johannes in zijn Evangelie aangehaalde woord ‘uur’.

“Toen Jezus’ uur gekomen was” “Nu was het uur aangebroken” en zo voort….

Nu is het uur….

Toen ik vanmorgen mijn dagelijkse meditatie op FB opende, kwam de tekst “Everything has its seasun” op mijn scherm.

Dit hele Paas-Tridiüm doet mij aan het nummer van The Byrds denken: Turn, turn turn.

Volgens de Wikipediais de tekst van het nummer genomen uit Prediker 3, 1-8.

Alles heeft zijn uur.

Nu is het uur van de Verrijzenis: Christus resurrexit!

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s