Terugblik op een dagje kaas, gymnastiek en Earrebarren

Afgelopen vrijdag stond het jaarlijkse uitje van de PV Alescon, afdeling Assen op het programma. De dagtocht bracht ons via Zurich, de Lorentzsluizen en de Stevinsluizen in Alkmaar. Daar hebben we eerst de kaasmarkt bezocht.

De wikipedia laat ook filmpjes zien. Dat was erg leuk te zien en voor de touristen is er ook een marktje naast waar naast kaas ook andere zelfgemaakte producten kunnen worden gekocht. De verkopers in de kraampjes hadden hierbij ook kleding aan die voor traditioneel door moet gaan.download

Na de kaasmarkt is de groep in tweeën uiteen gegaan: een gedeelte is de onlangs in Alkmaar gevestigde Primark in gedoken terwijl de rest (waaronder ik) de diverse musea in de stad zijn gaan bekijken. Hierbij kon vooral het biermuseum zich op ons bezoek verheugen!

Om twee uur hebben we een rondvaart door de grachten gemaakt. Alkmaar heeft heel veel oude bruggen zoals deze.

download (1)

 

De meesten zijn erg laag: we hebben dan ook maar liefst 22 keer ons hoofd moeten buigen om het heel te houden! Dus hadden we onze gymnastiek oefeningen van de dag ook weer gehad. Maar vanaf het water hadden we een schitterend uitzicht op de  Sint-Laurentiuskerk haaden:

download (2).png

Net als op diverse oude geveltjes als deze:

download (5).png

Met nog veel details:

 

download (6).png

En op de Waag:

download (3)

Vanaf het water was ook de schildering erop goed te zien:

download (4)

Na de boottocht was het tijd om nog even snel een ijsje te eten alvorens weer richting Drenthe te rijden. Dat deden we via de Houtribdijk, die van Enkhuizen naar Lelystad loopt.

Het was de bedoeling dat we bij Hotel Waanders in Staphorst zouden eten, maar dat is door diverse omstandigheden niet doorgegaan. Zo kwamen we bij Restaurant Hollands Venetië terecht in Giethoorn. Iets waar we getuige de recensies hier  niet rouwig om hoefden te zijn! Het eten zou volgens dezelfde site bij Hollands Venetië beter zijn. En dat klopte: het dan ook erg lekker!

Na het eten zijn we via Meppel en Pesse weer naar Assen gereden. Onderweg hoorde ik telkens achter mij “Alweer een earrebarre” en ik had geen flauw benul waar mijn reisgenoten het over hadden. Totdat ik bij Echten een weiland vol ooievaars zag staan! Tja, Frysk blijft voor een Drent als mij een lastige taal…Rond 21:00 uur waren we weer bij ons bedrijf, alwaar we konden terugkijken op een dag met een gouden randje. Zowel qua weer als beleving!

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s